I Splićani učestvovali u tuči na derbiju u Beogradu

Splićanin Ante Firić (26) teško je povređen u tuči koja je izbila za vreme utakmice između Partizana i Crvene zvezde u sredu u Beogradu.

Firić je, kako prenose mediji, hospitalizovan na VMA i životno je ugrožen nakon što je zadobio ubodnu radu nožem u predelu leđa. Ima i hematom na mozgu, prenosi portal Slobodna Dalmacija.

Navodi se da on nije bio jedini Splićanin koji je učestvovao u obračunu frakcija navijača Partizana.

Slobodna Dalmacija saznaje da su sa Firićem u Beograd došli još neki njegovi sugrađani, među kojima je i hrvatskoj javnosti dobro poznati Damir Tovarović, koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanovog stadiona takođe teže povređen.

Prema informacijama kojima raspolaže hrvatski portal, Splićani su u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskog podzemlja koji pokušavaju da vrate prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove "ultrase".

Navodi se da ni Firić ni Tovarović, kao ni ostali Splićani koji su učestvovali u sukobu, nisu deo hrvatske navijačke scene i nisu se mogli videti u okolini fudbalskih stadiona.

Ante Firić je prvi put dospeo u medije nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio deo grupe koja pretukla poznatog hrvatskog ugostitelja Franu Žuvelu. Damir Tovarović se u novinama uglavnom pojavljivao na sportskim stranama kao prvak u borilačkim sportovima.

Prema pisanju medija, u sukobu su, uz domaće i hrvatske izgrednike, učestvovali i jedan Grk i jedan Makedonac.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво