Tasić se brani ćutanjem

Specijalni tužilac Euleksa za ratne zločine Pol Flin, saslušao je Darka Tasića, osumnjičenog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, a u sklopu istrage o događajima u Maloj Kruši kod Prizrena.

Darko Tasić se sumnjiči da je sa svojim ocem i bratom učestvovao u paljenju i pljačkanju više od stotinu kuća u ovom selu, kao i za deportaciju albanskih žena i dece u Albaniju, tokom sukoba na Kosovu.

"Po mom savetu, gospodin Tasić se danas branio ćutanjem. Specijalni tužilac Flin je za početak januara najavio saslušanja očevidaca u Maloj Kruši, naglasivši da ne može da garantuje bezbednost osumnjičenom tokom ovih radnji, tako da ću u daljem toku istrage samo ja prisustvovati razgovorima tužioca sa svedocima", izjavio je Tasićev advokat Dejan A. Vasić.

Kosovska policija uhapsila je Tasića prošlog meseca. Tasić je rođen u Prizrenu, sa prebivalištem u Crnoj Gori.

Uhapšen je na administrativnom prelazu Brnjak, na putu Rožaje - Zubin Potok.

Tasić je jedan od Srba čija se imena nalaze na spisku lica koja se sumnjiče za ratne zločine počinjene na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво