Lažna dojava o bombi u "Delta sitiju"

Dojava o bombi u beogradskom tržnom centru "Delta siti" bila je lažna, potvrđeno RTS-u u MUP-u. Nakon anonimne dojave o planiranom napadu, objekat je iz predostrožnosti bio evakuisan. Blokirani su bili svi ulazi, a podzemna garaža je kompletno ispražnjena, javio je izveštač RTS-a.

Kontradiverziona ekipa nije pronašla eksplozivnu napravu u tržnom centru "Delta siti" i nešto pre 19 časova ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna, kažu u MUP-u.

Kako je javio izveštač RTS-a sa lica mesta, interventni tim je blokirao sve ulaze i sproveo je detaljnu pretragu objekta u kojoj su angažovani i policijski psi.

Kontradiverzioni tim je, kako saznajemo, kompletno ispraznio podzemnu garažu, jer se sumnjalo da bi eventualna eksplozivna naprava mogla biti u nekom od automobila.

Sve prodavnice su bile zatvorene, a prodavci i posetioci su izmešteni na bezbednu udaljenost. Ispred tržnog centra okupili su se građani, a odmah su stigle i lekarske ekipe.

Kako saznajemo, do pripadnika obezbeđenja, nešto posle 17 časova, stigla je dojava da se nešto čudno dešava u zgradi.

MUP je saopštio da je preko sistema "192" primljena anonimna dojava da će večeras biti izvršen napad na "Delta siti" i da su, odmah po pozivu, na lice mesta upućene kontradiverzione ekipe.

Policija i dalje intenzivno radi na pronalasku osoba koje su uputile anonimnu pretnju, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, menadžment "Delta sitija" zahvalio je MUP-u Srbije i nadležnim organima na visokoj profesionalnosti i rekordno brzoj i mirnoj evakuaciji posetilaca.

Tržni centar je u toku večeri nastavio sa radom i redovnim aktivnostima, navodi se u saopštenju menadžmenta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи