Uhapšen osumnjičeni za računarsku prevaru

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Evropolom i nadležnim organima SAD, uhapsili su M. O. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo računarska prevara.

M.O. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice jedne privatne firme iz Kruševca, tokom septembra i oktobra ove godine doveo u zabludu odgovorna lica firme iz Sjedinjenih Američkih Država i prevarom ih naveo da u dva navrata uplate oko 152.000 dolara na devizni račun njegove firme, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Efikasnom akcijom na računu te kruševačke firme u banci u Srbiji blokirano je 95.000 dolara, čime je osumnjičeni sprečen da u celosti podigne uplaćeni iznos.

Osumnjičenom M. O. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnomtužilaštvu u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво