Održano pripremno ročište za "Potočare", nastavak u januaru

Pred Višim sudom u Beogradu je održano pripremno ročište u procesu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je bio napadnut. 

Ročište na kome se predlažu dokazi koji će biti izvođeni tokom suđenja, biće nastavljeno 22. januara zbog brojnosti dokaza. 

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a nakon njegovog okončanja sud će zakazati početak suđenja kome će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni detaljno da izlože svoju odbranu. 

S obzirom da je reč o poverljivim informacijama koje se tiču bezbednosti predsednika Vlade, može da se očekuje i da sa jednog dela suđenja javnost bude bude isključena, a presuda se po pravilu uvek objavljuje javno.

Milan Dumanović i Mladen Trbović terete se za krivično delo odavanje službene tajne. Oni su bili uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode. 

Sumnja se da u Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи