"Policija uveliko postupa povodom pretnji poslanici"

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je da je policija po nalogu tužilaštva već pokrenula predistražne radnje i uputila nadležnom tužilaštvu izveštaj o svim prikupljenim činjenicama koje se odnose na pretnje poslanici Mariniki Tepić.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga povodom saopštenja narodnog poslanika Mehe Omerovića da policija i tužilaštvo nisu do sada reagovali na pretnje upućene poslanici Mariniki Tepić, Biljana Popović Ivković je rekla da je veoma iznenađena Omerovićevom izjavom, u kojoj je otvoreno napao policiju a da se pre toga nije informisao šta je zapravo prava istina.

"Nedopustivo je da kao narodni poslanik paušalno iznosi u javnost netačne tvrdnje i na taj način dezavuiše građane. Da se prethodno bolje upoznao sa svim činjenicama, znao bi da je policija, po nalogu tužilaštva, već pokrenula predistražne radnje i uputila nadležnom tužilaštvu izveštaj o svim prikupljenim činjenicama koje se odnose na pretnje poslanici Tepić", naglasila je državna sekretarka.

Ona je izrazila očekivanje da će se Omerović izviniti građanima i pripadnicima policije zbog ovih neistina, kao i neosnovanih i netačnih optužbi da je izostala reakcija u ovom slučaju.

Omerović je ranije danas u saopštenju naveo da je razočaran što tužilaštvo i policija do sada nusu reagovali, te podseća da je Marinika Tepić narodna poslanica opozicione partije, žena i predstavnica jedne od nacionalnih manjina koje žive u Srbiji.

broj komentara 0 pošalji komentar