Marinkoviću potvrđena kazna za iživljavanje nad suprugom

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine i tri meseca zatvora Ahmeta Marinkovića (42) iz Kaluđerice, jer je krajem avgusta prošle godine zverski zlostavljao svoju nevenčanu suprugu Mariju Ferizović (23) sa kojom ima dvoje dece.

Tom odlukom odbijene su žalbe branioca i tužioca i potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu, rekla je za Tanjug portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Prema njenim rečima, Apelacioni sud smatra da je prvostepni sud prilikom izbora krivične sankcije pravilno i potpuno utvrdio sve okolnosti koje utiču da kanza bude manja ili veća i dao im je odgovarajući značaj.

Od olakšavajućih okolnosti za Marinkovića sud je imao u vidu njegov raniji rživot i lične prilike, a od otežavajućih okolnosti je cenio stepen njegove krivice, kao i upornost koju je ispoljio prilikom izvršenja dela koje je neprekidno vršio tri dana.

Ferizovićeva je upućena da u parničnom postupku traži odštetu.

Marinković je tokom suđenja tvrdio je da nije on supruzi naneo povrede i opekotine niti da ju je mučio dva dana zaključanu u stanu, već da je "Marija ili samu sebe tukla, ili je to učinio njen ljubavnik".

On je potvrdio samo da ju je 25. avgusta nekoliko puta udario, pošto mu je priznala da ga je prevarila sa sinom zakupodavca stana u kojem su živeli.

Uhapšen je 27. avgusta 2016. godine nakon što je tri dana u stanu u Kaluđerici maltretirao majku svoje dvoje dece, koju je policija, kako su preneli mediji, zatekla u podlivima i obrijanu do glave.

Takođe je imala je opekotine po licu i na čelu i pečat od užarene metalne cevi, preneli su mediji navodeći da su im deca u to vreme bila kod njene majke.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво