Na Batrovcima zadržan tovar od 16,5 tona karamel bombona

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci otkrili tovar sa više od 16,5 tona pakistanskih karamel bombona, za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Slučaj je otkriven oko podneva, kada je na prelaz pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka koji je iz Rijeke prevozio tovar pakistanskih karamel bombona za uvoznika iz Srbije, saopštila je Uprava carine.

Kamion je izdvojen za detaljan pregled na osnovu analize rizika, a kako se u njemu nalazio tovar sa više od 1.200 koleta robe, dopraćen je do magacina u Šidu radi detaljnog pregleda.

Tokom kontrole utvrđeno je da se radi o tovaru u kome su se nalazile isključivo karamel bombone raznih ukusa (jabuke, borovnice, jagode, lubenice, kole i limunade), a da se na njima nalazila oznaka "Zombie Chews".

Iako nisu uočena neslaganja u vezi sa prijavljenom količinom ili vrstom robe, za celokupan teret izražena je sumnja u pogledu originalnosti proizvoda.

Poznato je da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i potencijalno mogu ugroziti zdravlje potrošača, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи