Saslušana žrtva vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu

Postupajući po zahtevu tužilaštva, sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu istražuje činjenice koje su dovele do vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu. Saslušana i žrtva nasilja.

Pre nedelju dana saslušano je dvoje maloletnika zbog nasilničkog ponašanja koji su priznali izvršenje dela i izrazili kajanje.

U Višem sudu u Kragujevcu, saslušana je i treća maloletnica. Pošto se nije odazvala pozivu suda protekle sedmice, izdata je naredba nadležnom organu, tj. policiji, za prinudno dovođenje.

I ona je takođe priznala izvršenje krivičnog dela i izrazila kajanje.

Kako je za RTS potvrdila pi-ar Višeg suda Svetlana Simović, saslušana je i oštećena petnaestogodišnja učenica koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja.

Ona sudiji za maloletnike opisala čitav događaj kada su je troje drugova verbalno i fizički maltretirali u učionici škole. Navela je da se pridružuje krivičnom gonjenju, kao i da se u međuvremenu pomirila sa vinovnicima tog incidenta.

Nakon što budu izvedeni svi dokazi, sudija za maloletnike, odlučiće o vaspitnoj meri koja će biti izrečena akterima vršnjačkog nasilja, u skladu sa Zakonom o maloletnicima.

U Tehničkoj školi u Aranđelovcu kažu da posle vanrednog inspekcijskog nadzora čekaju izveštaj Republičke prosvetne inspekcije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи