Učesnici "Protesta protiv diktature" saslušani u Prekršajnom sudu

Tijana Hegić i Vladimir Perić, učesnici "Protesta protiv diktature" protiv kojih su podnete prijave, prvi put su saslušani u Prekršajnom sudu u Beogradu.

Hegićeva i Perić su pre saslušanja ispred Prekršajnog suda izveli performans "peglanja glasačkih listića".

Manja grupa građana i predstavnici medija okupili su se isped Prekšajnog suda u Ustaničkoj ulici povodom saslušanja Perića i Hegićeve, a prisustvovali su i predstavnici opozicionih stranaka – lider Nove stranke Zoran Živković, Vesna Rakić Vodinelić, predsednica saveta Nove stranke, Zoran Alimpić iz DS-a i drugi.

U performasu sa daskom za peglanje, na kojoj su Perić i Hegić "peglali" listiće, pored kojih su bili sendviči, učestvovao je Živković.

Ispred suda je bio postavljen i štand na kome je pisalo – "Priznajem, kriv sam". 

Perić je rekao novinarima da je, nakon predsedničkih izbora u Srbiji, bio učesnik mirnih i spontanih protesta i da ne namerava da plati bilo koju kaznu kojom bi punio budžet nepostojećim prekršajima i da će radije odslužiti zatvorsku kaznu.

Hegićeva je rekla da ni ona nije sigurna da li bi platila kaznu ili bar ne odmah, kao i da svi učesnici tih protesta treba da nastave da se bore za građane, kao i da učesnici tadašnjih protesta nisu političari već aktivisti.

Protiv njih su podnete prekršajne prijave kao organizatora protesta, koji nisu bili prijavljeni.

Živković je rekao da je to saslušanje nastavak represije vladajućeg režima, a nije želeo da komentariše dešavanja unutar Pokreta slobodnih građana ističući da nikad ne komentariše događaje u drugih strankama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво