Dete upalo u otvor za ugalj u centru Beograda

Jedno dete je prevezeno u dečju bolnicu u Tiršovoj, nakon što je upalo u otvor za ugalj na Obilićevom vencu u Beogradu. Dete je zadobilo blaže povrede, kaže gradski sekretar za vanredne situacije.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura kaže za Tanjug da je poziv za pomoć detetu primljen u 19.15. Do dolaska policije, dete je izvučeno i prevezeno u dečju bolnicu u Tiršovoj, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Tanjug je prvobitno naveo da je dete upalo u šaht, ali je gradski sekretar za vanredne situacije rekao da je ono upalo u otvor za ugalj.

"To je otvor za ugalj i za dodatno osvetljavanje samih podrumskih prostorija. Pre svega, žao mi je zbog svega što se desilo mališanu. Mališanu želim brz oporavak. A sutra će već ekipe inspekcije izaći na teren, kako bi adekvatno sankcionisale skupštinu stanara, kojoj pripada taj otvor za utovar uglja i za dodatno osvetljavanje podrumskih prostora", rekao je Darko Glavaš.

Napomenuo je da je dete bilo u pratnji roditelja i da je policija odmah izašla na teren.

"Dodatno sam pozvao i bolnicu, gde je saopšteno da mališan ima samo blaže povrede. Još uvek se nalazi u bolnici na posmatranju i da bi trebalo da bude uskoro otpušten kući", dodaje Glavaš.

Apeluje na sve skupštine i savete stanara da izvršavaju svoje obaveze i sve zajedničke prostore održavaju u urednom i bezbednom stanju, kao i sve otvore na spoljnoj strani objekta, koji služe za dodatno osvetljavanje ili utovar uglja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво