Predao se Petar Obradović – još jedan Šarićev saradnik

Još jedan pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, koji je bio u višegodišnjem bekstvu – Petar Obradović, predao se danas beogradskoj policiji nakon čega je uhapšen i priveden Specijalnom sudu u Beogradu. Pre četiri dana isto je učinio i Nebojša Sretenović, koji se dobrovoljno predao policiji u svom rodnom gradu Kragujevcu i sada je u pritvoru.

Za Obradovićem je bila raspisana poternica na osnovu rešenja o određivanju pritvora iz 2012. godine, a sud je danas odlučio da to rešenje ostaje na snazi.

Svih ovih godina njemu se sudilo u odsustvu jer je bio u bekstvu, a prvom ukinutom presudom bio je osuđen na 12,5 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje Šarićevoj grupi nastavlja se u utorak, 14. novembra, pred Specijalnim sudom.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je krivično vanraspravno veće danas donelo odluku prema kojoj ostaje na snazi rešenje o određivanju pritvora prema Obradoviću zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao postati ponovo nedostupan organima gonjena Republike Srbije ukoliko bi se našao na slobodi.

U pritvoru će biti i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dodala je Stankovićeva.

"Obradović je danas lišen slobode na teritoriji grada Beograda i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, te je sopstvenom kazivanju na sednici (sudskog) veća, rekao da se dobrovoljno predao nadležnim organima policije", ukazala je portparolka.

Obradoviću se do sada sudilo u odsustvu kao pripadniku organizovane kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila prekookeanskom trgovinom kokaina.

On se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji "Balkanski ratnik".

Sam Šarić bio je u bekstvu četiri i po godine, jer se predao u martu 2014. godine i još je u pritvoru.

Osim njega, Sretenovića i Obradovića, svi ostali optuženi se brane sa slobode.

Desetak optuženih je još u bekstvu.

broj komentara 0 pošalji komentar