Marjanoviću produžen pritvor za još 30 dana

Viši su sud u Beogradu je, zbog uznemirenja javnosti, produžio za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila u Borči.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je, preispitujući razloge za pritvor, sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema Marjanoviću pritvor produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiravanja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Stankovićeva je dodala da protiv tog rešenja osumnjičeni i njegovi branioci mogu uložiti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

broj komentara 0 pošalji komentar