Pripremno ročište Belivuku odloženo za 25. decembar

Pripremno ročište u procesu protiv Veljka Belivuka (32), zvanog Velja Nevolja, i još dvojice okrivljenih za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 25. decembar.

Ročište je odloženo zbog sprečenosti sudije da dođe iz zdravstvenih razloga, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Pripremno ročište će biti održano bez prisustva javnosti i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati glavni pretres (suđenje) koji će biti javan i na kome će moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Optužnica protiv Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića nedavno je postala pravosnažna, jer se optuženi nisu žalili na nju Apelacionom sudu.

Belivuk i Miljković su u pritvoru, dok je Kojić u bekstvu.

Sva trojica su optuženi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u medijima poznat i kao Velja navolja, uhapšen je početkom februara, a Miljković u maju.

Na saslušanju u tužilaštvu, Belivuk je negirao učešće u ubistvu, dok se Miljković branio ćutanjem.

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja sedam.

Mediji su pisali da je Milošević bio poznat po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba. 

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво