Revolver i dve "fantomke" zaplenjeni na Batrovcima

Tokom proteklog vikenda na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeni su revolver i dve "fantomke", a osujećen je i pokušaj četvorice migranata da ilegalno pređu granicu sakriveni u kamionskom tovaru. U referatu DHL-a u Novim Banovcima pronađena pošiljka sa psihoaktivnim supstancama.

Revolver kalibra 9mm "P.A.K." pronađen je 5. novembra prilikom detaljne kontrole automobila "opel astra" bugarskih registaracija, na izlazu iz zemlje, saopštila je Uprava carina.

Pištolj u kožnoj futroli sa manevarskom municijom pokušao je da prokrijumčari 39-godišnji bugarski državljanin, koji je putovao sam i na prethodno pitanje carinika, odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Tokom fizičkog pregleda automobila, najpre je ispod vozačkog sedišta pronađen pištolj napunjen manevarskom municijom, da bi potom u pregradi vozačevih vrata bila otkrivena i "fantomka". Još jedan identičan odevni predmet bio je sakriven i u fabričkoj šupljini stop svetla.

U saopštenju se dodaje da su dan ranije zahvaljujući mobilnom skeneru, u kamionskom tovaru otkrivena četiri mladića iz Avganistana.

Analizom slike sa skenera, među aluminijumskim profilima, kojima je bio natovaren bugarski kamion na putu ka Francuskoj, uočene su četiri ljudske siluete. Fizički pregled je potvrdio da se u prikolici bugarskog kamiona kriju četvorica mladih migranata.

Carinici su prilikom kontrole pošiljaka u referatu DHL-a u Novim Banovcima, zaplenili oko 300 tableta i litar tečnosti, za koje se sumnja da su na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, čiji je uvoz zabranjen.

U paketu koji je pristigao iz Johanesburga za primaoca u Valjevu, detaljnom kontrolom je u dve plastične kesice pronađeno 186 kapsula zelene boje i 103 kapsule bele boje, bez bilo kakvih oznaka.

Pored toga u pošiljci su bile i dve plastične flaše od po pola litre u kojima se nalazila tečnost nepoznatog sastava.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара