Automobilom uleteo u Knez Mihailovu ulicu, dve osobe povređene, osumnjičeni uhapšen

Oko 7.00 časova muškarac je automobilom marke "ford" uleteo u pešačku zonu u Knez Mihailovoj ulici. Povređeni su jedna devojka koja se našla na licu mesta i vozač, koji je kasnije danas uhapšen. Njemu je određeno zadržavanje od 48 časova. Vozač je bio u alkoholisanom stanju, kaže ministar policije.

Automobil je u Knez Mihailovu ulicu uleteo iz pravca Obilićevog venca, a zatim napravio polukružno skretanje. Na kraju je udario u stub od čelika u Zmaj Jovinoj ulici. Uništene su i bašte tri kafića.

Očevici su reporteru RTS-a rekli da je vozilom "jurio ljude na ulici ne bi li ih zgazio". Tanjug prenosi da su očevici izjavili da su petorica mladića prethodno tukla i maltretirala vozača i da je on jurio za njima.

Lakše su povređeni 21-godišnja devojka i 30-godišnji vozač i prevezeni su u Urgentni centar.

On je uhapšen nakon što je otpušten iz te medicinske ustanove i određeno mu je zadržavanje od 48 časova, napomenuli su u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve video-zapise sa lica mesta kao i da uzme izjave od očevidaca i svedoka. Takođe su naloženi testovi osumnjičenog na alkohol i drogu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da incident ne izgleda kao da ima veze sa terorizmom.

"U ovom trenutku ništa nam ne ukazuje da je bilo šta u vezi s tim slučajem povezano sa terorizmom, ali kao ozbiljna policija istražujemo sve mogućnosti i ispitujemo sve", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara.

Istakao je da u ovom trenutku može da potvrdi da je vozač automobila priveden i da je bio u alkoholisanom stanju, sa 1,37 promila alkohola u krvi, što je, kako kaže, ozbiljno pijanstvo.

On je dodao da je policija imala neke informacije da bi to moglo da ima veze sa nekim sukobima koji su se dogodili u toku noći u jednom od kafića i da je to možda čin osvete.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво