Bivšem pripadniku JSO 11 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Ukrajinca

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 11 godina zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Rajka Pantelinca zvanog Pančo kao organizatora kriminalne grupe koja je pokušala da ubije ukrajinskog biznismena Dmitrija Loginova na Kipru 2011. godine kao i zbog izvršenja drugih krivičnih dela.

Saradnici nekadašnjeg pripadnika JSO pravoanžno su osuđeni na kazne od jedne do osam godina zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Tom odlukom Pantelincu je za šest meseci smanjena jedinstvena kazna na koju je osuđen zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Rašku Mijailoviću je kazna sa devet i po godina zatvora smanjena na osam, a Radovanu Galetinu sa 10 na sedam i po godina zatvora.

Pero Đurić je zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela osuđen na godinu dana zatvora, umesto na dve koliko je dobio prvostepenom presudom.

Apelacioni sud navodi da su Pantelinac, Mijailović i Galetin osuđeni jer su od 1. aprila do 31. maja 2011. godine, u Srbije i na Kipru, postupajući kao organizovana kriminalna grupa, zajedno sa Živojinom Tajkovim, koji je u međuvremenu pravosnažno osuđen u razdvojenom postupku, pokušali da ubiju Loginova iz koristoljublja.

Mediji su pisali ranije da je dogovoreno da Ukrajinac bude ubijen tako što će biti aktivirana eksplozivna naprava, sakrivena u jednoj torbi zamaskiranoj u zidu, u trenutku kada bude prolazio pored zida.

Međutim, Loginov je preživeo, ali je ostao invalid, zbog čega grupa nije dobila obećanu nagradu.

Ovom odlukom takođe je potvrđena oslobađajuća presuda za Jovicu Radisavljevića, Dušana Obrenovića i Mladena Đukića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво