Deaktivirane ručne bombe na Jarinju, normalizovan saobraćaj

Kosovska policija privela je tri osobe na administrativnom punktu Jarinje i pronašla dve ručne bombe sa detonatorima u autobusu sa raseljenima iz Kragujevca koji su krenuli na glasanje na KiM. Bombe su deaktivirane a saobraćaj je normalizovan. Na administrativnom prelazu između Bujanovca i Gnjilana rasseljeni su morali da pređu peške pošto autobusima nije dozvoljen ulaz.

Tri osobe iz autobusa na Jarinju uhapšene su po nalogu tužioca, rekao je za RTS šef operative kosovske policije na severu Kosova Željko Bojić.

Ranije, na administrativnom prelazu između Bujanovca i Gnjilana, Kosovska policija nije dozvolila ulazak autobusima sa raseljenima, pa su oni morali pešice da pređu prelaz.

Srpska lista saopštila je da su akcije Prištine na administrativnim prelazima očigledan pokušaj sprečavanja da interno raseljena lica iz centralne Srbije glasaju na KiM, i izjasne se za čvrste instucionalne veze Srba u Pokrajini sa državom Srbijom.

Od nadležnih zahtevaju da puste u normalan rad sve administrativne prelaze. Srpska lista, navodi se u saopštenju, neće prihvatiti rezultate izbora ako se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи