Pritvoren vlasnik firme koja je snabdevala hranom škole u Beogradu

U Prvom osnovnom sudu određen je pritvor do 30 dana vlasniku ketering firme koja je snabdevala hranom četiri beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka, rečeno je agenciji "Beta" u tom sudu.

Sudija za prethodni postupak tog suda odredio je osumnjičenom pritvor zbog opasnosti da bi sa slobode mogao da utiče na svedoke, naveli su u sudu, prenosi Beta.

Prethodno je Prvo osnovno tužilaštvo saslušalo B. P. (41), čija je firma snabdevala hranom škole u kojima je došlo do masovnog trovanja učenika i predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana, naveo je Tanjug.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prethodnih dana Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 149 dece sa stomačnim tegobama iz šest beogradskih osnovnih škola.

Policija je juče saopštila da je B. P. u svojstvu odgovornog lica privrednog društva koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić", a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice.

Te namirnice je, dodaje se u saopštenju, isporučio ovim osnovnim školama gde su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe.

Zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom.

Kod dece su nastupili tipični simptomi zaraznog trovanja hranom, gde dominiraju mučnina, povraćanje i dijareja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво