Pritvoren vlasnik firme koja je snabdevala hranom škole u Beogradu

U Prvom osnovnom sudu određen je pritvor do 30 dana vlasniku ketering firme koja je snabdevala hranom četiri beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka, rečeno je agenciji "Beta" u tom sudu.

Sudija za prethodni postupak tog suda odredio je osumnjičenom pritvor zbog opasnosti da bi sa slobode mogao da utiče na svedoke, naveli su u sudu, prenosi Beta.

Prethodno je Prvo osnovno tužilaštvo saslušalo B. P. (41), čija je firma snabdevala hranom škole u kojima je došlo do masovnog trovanja učenika i predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana, naveo je Tanjug.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prethodnih dana Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 149 dece sa stomačnim tegobama iz šest beogradskih osnovnih škola.

Policija je juče saopštila da je B. P. u svojstvu odgovornog lica privrednog društva koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić", a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice.

Te namirnice je, dodaje se u saopštenju, isporučio ovim osnovnim školama gde su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe.

Zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom.

Kod dece su nastupili tipični simptomi zaraznog trovanja hranom, gde dominiraju mučnina, povraćanje i dijareja.

broj komentara 0 pošalji komentar