Kraljevo, ubijen muškarac koji je pretio bombom

Policija u Kraljevu ubila je muškarca koji je sinoć pretio da će aktivirati bombu u kući punoj ljudi. Prethodno su pokušali da uhapse D. J. (1985) u blizini autobuske stanice zbog pretnji da će baciti bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa.

Međutim, D. J. je prilikom pokušaja hapšenja izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce. Pripadnici MUP-a su kasnije sa njim uspostavili kontakt mobilnim telefonom, ali uprkos pregovorima, on nije želeo da se preda.

Nakon toga, policajci su locirali kuću gde se sa bombom skrivao osumnjičeni, a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba, među kojima i jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od šest do 13 godina. Tu je bila i njegova petnaestogodišnja devojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da je aktivira, zbog čega su ga policajci lišili života.

Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo da dođe do D. J. pre nego što je osumnjičeni bacio bombu, i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući.

"Jutros su nam naredili da zatvorimo roletne, da bežimo dole, ako imamo decu da sklonimo na tu stranu, kaže, opasno je, može biti pucnjave. Onda posle, pošto je bila pucnjava, ubili su ga", kaže komšija Tomo Milojević. 

Uznemireni su bili i stanovnici okolnih ulica.

"Lopovi na sve strane, ja uveče ne smem da spavam, bojim se, boga mi", žali se Vesna Filipović.

"U ovom naselju do sada je bilo mirno i fino, bilo je sloge, a šta je to bilo jutros, ja nemam pojma", kaže Ratomir Praščević. 

Ubijeni je prethodnih dana na svom Fejsbuk profilu pretio policiji i objavio fotografiju sa bombom. Pre oko godinu dana izašao je iz zatvora posle dugogodišnje robije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво