Odluka o Marjanovićevom pritvoru u roku od 48 sati

Pred Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu stigao je predmet protiv Zorana Marjanovića povodom žalbi na rešenje kojim mu je određen pritvor, a to veće ima rok od 48 sati za odlučivanje.

Žalbe su izjavili zamenik Višeg javnog tužioca i tri Marjanovićeva branioca.

"Krivičnom vanpretresnom veću danas su izneti spisi predmeta u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog Marjanovića, na odlučivanje po izjavljenim žalbama na rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je 16. septembra određen pritvor", precizirala je za Tanjug portparolka Višeg suda Bojana Stanković.

Dodala je da Krivično vanraspravno veće odluku o žalbi donosi u roku od 48 sati.

Zoranu Marjanoviću je pritvor odredio sudija za prethodni postupak - samo iz razloga "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke", a Više javno tužilaštvo žalbom traži da mu se pritvor odredi i zbog razloga "uznemirenja javnosti".

Marjanovićevi branioci traže ukidanje pritvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju 16. septembra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćerkom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво