Početak suđenja Jevti Jevtiću zakazan za 25. oktobar

U Specijalnom sudu u Beogradu održano je pripremno ročište u procesu protiv vođe navijača Zemuna Jevte Jevtića i još trojice njegovih saradnika, optuženih da su trgovali drogom na teritoriji Srbije, Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije.

Jevtić i ostali su se na ročištu kratko izjasnili da nisu krivi, dok će na suđenju koje je zakazano za 25. oktobar moći detaljno da iznesu svoju odbranu.

Pored Jevtića, optuženi u ovom slučaju su Dejan Stanić, Janko Vizij i Milan Plavša, ali i Darko Radaković koji je u bekstvu pa će mu se suditi u odsustvu.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ciklon" koja je sprovedena u septembru prošle godine širom Srbije i još su u pritvoru, pošto je sud odbio predlog njihovih branilaca da se brane sa slobode.

Ova organizovana kriminalna grupa je uhapšena u zajedničkoj akciji Srbije i Nemačke nakon što su 18. decembra 2015. godine ministar pravde Srbije i Javni tužilac iz Esena potpisali Sporazum o formiranju zajedničkog istražnog tima.

Svi su optuženi za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se Plavša tereti i za neovlašćeno držanje i nošenje oružja.

Terete se da su od početka 2015. godine do septembra 2016. godine na teritoriji Srbije, SR Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije kao pripadnici kriminalne grupe kupovali transportovali i prodavali kokain, amfetamin sulfat, hašiš, kao i da su proizvodili i prodavali kanabis.

Protiv desetak pripadnika ove grupe postupci se vode u Nemačkoj i drugim državama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво