Osumnjičenima u slučaju "bentli" ukinut pritvor

Trojici osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u slučaju "bentli" ukinut je pritvor jer su ispitani predloženi svedoci zbog kojih im je pritvor bio određen.

Oni se terete za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode.

Iz pritvora, u kojem su bili tri sedmice pušteni su u petak, pošto je u tužilaštvu svedočio vlasnik "bentlija", bivši fudbalski reprezentativac Ivica Dragutinović, potvrdio je Tanjugu njihov branilac Goran Ninić.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak na predlog Više javnog tužilaštva i odbrane u petak popodne ukinuo pritvor prema okrviljenima, nakon što je tužilaštvo ispitalo predložene svedoke, čime su ujedno prestali razlozi za njihovo dalje zadržavanje u pritvoru.

U narednom periodu očekuje se odluka Višeg javnog tužilaštva o optuženju.

U ovom slučaju terete se Luka Radulović, Miloš T. i Stevan D.

Oni su uhapšeni 2. septembra, nedugo pošto su na kružnom toku oko 08.20 na Topčiderskoj zvezdi naleteli automobilom "bentli" španskih registarskih oznaka na vozilo u kojem se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

Vozača bentlija Luku Radulovića, inače, traži austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva državljanina Rumunije u diskoteci u Beču u martu ove godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво