Istrage protiv sudija, Tužilaštvo traži kaznu zatvora

Podnet optužni predlog protiv Gojka Lazareva, predsednika Višeg suda u Šapcu, Dragana Cvetinovića, predsednika Osnovnog suda u Loznici, Olivere Lazarević, sudije Osnovnog suda u Loznici, i Dragana Radivojevića iz Loznice i Dušana Dozeta iz Pančeva. Okrivljene sudije se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja. Tužilaštvo traži da se osude na bezuslovne kazne zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštava da su Gojko Lazarev, Dragan Cvetinović i Olivera Lazarević osumnjičeni za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Okrivljenom Draganu Radivojeviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i Dušanu Dozetu.

"Okrivljeni Gojko Lazarev se tereti da je kao predsednik Višeg suda u Šapcu zloupotrebio službeni položaj na taj način što je omogućio usvajanje vanrednog pravnog leka, zahteva za ponavljanje krivičnog postupka iako za to nije bilo osnova i na taj način omogućio da Dušan Dozet izbegne stupanje na izvršavanje kazne zatvora u trajanju od sedam meseci na koju je osuđen pravnosnažnom presudom Višeg suda Šapcu 2014. godine", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da su na izvršenje navedenog krivičnog dela okrivljenog Lazareva podstrekavali Dragan Cvetinović, predsednik Osnovnog suda u Loznici, i okrivljeni Dragan Radivojević i Dušan Dozet, a u izvršenju tog dela mu je pomogla okrivljena Olivera Lazarević, sudija Osnovnog suda u Loznici.

"Takođe, okrivljeni Lazarev i Cvetinović se terete da su kao predsednici sudova koji su odlučivali o zahtevima za odlaganje kazne zatvora osuđenim licima, iste neosnovano usvajali i time omogućili da osuđena lica odlažu po nekoliko godina stupanje na izvršavanje zatvorske kazne kako bi ista zastarela", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo da se nakon održanog glavnog pretresa i izvođenja predloženih dokaza svi okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи