Vođa "Alkatraza" priznao krivicu za 18 meseci zatvora

Jedan od vođa Patizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (34), osuđen je na godinu i po dana zatvora, zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, a na osnovu sporazuma koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Viši sud u Beogradu prihvatio je ovaj sporazum još 6. jula.

Pored zatvorske kazne, Damjanu Šobiću je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja vatrenog oružja zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Ovo krivično delo od 1. juna spada u nadležnost višeg tužilaštva, odnosno suda, jer su zatvorske kazne povećane, pa je tako i Šobić pristao na prilično visoku kaznu za ovo delo.

On je bio uhapšen u Venizelosovoj ulici u Beogradu kada ga je zaustavila patrola interventne jedinice policije i tokom pretresa kod njega pronašla oružje bez dozvole.

Mediji su preneli da je Šobić od ranije poznat policiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво