Državljani Srbije uhapšeni zbog proizvodnje marihuane u Češkoj

U međunarodnoj akciji srpske i češke policije razbijena je kriminalna grupa koja se bavila proizvodnjom i distribucijom narkotika na evropskom tržištu. Uhapšeno 10 osoba.

Zaplenjeno je 2.200 stabljika opojne droge marihuana, 650 sadnica iste biljke i 200 kilograma osušene i upakovane marihuane spremne za dalju distribuciju, i sve to na teritoriji Češke.

Na teritoriji Republike Češke uhapšeno je sedam osoba: T. M. (1981) iz Čačka, P. N. (1985) iz Kragujevca, S. J. (1989) iz Čačka, V. I. (1984) iz Gornjeg Milanovca, A. B. (1985) iz Gornjeg Milanovca i O. N. (1984) iz Čačka, svi državljani Republike Srbije, kao i O. M. (1979) iz Berana, državljanin Crne Gore.

Istovremeno, u Republici Srbiji izvršen je pretres na dvanaest adresa i tom prilikom su uhapšeni: K. M. (1981) iz Valjeva, B. Z. (1986) iz Valjeva i M. O. (1982) iz Čačka, dok je za dva lica raspisana poternica.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, i pripadnicima policije i Tužilaštva Republike Češke, saopštio je MUP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво