Sprečen šverc 180.000 evra na Batrovcima

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili unos više od 180.000 neprijavljenih evra, koje je 33-godišnji turski državljanin pokušao da prošvercuje u gepeku svog vozila ispod tapacirunga.

Osumnjičeni se, kako se precizira u saopštenju Uprave carina, u ranim jutarnjim časovima prijavio za carinsku kontrolu, putujući iz Holandije ka Turskoj automobilom ''BMV 3", holandskih registarskih oznaka.

Carinicima je prijavio da sa sobom nosi samo 8.000 evra i lični prtljag, ali je detaljnom kontrolom automobila ubrzo je otkriveno da se u gepeku ispod tapacirunga nalazi velika suma deviza koje nije prijavio.

Devize u apoenima od 10, 50, 100, 200 i 500 evra bile su sakrivene u šupljini predviđenoj za rezervni točak koji je za potrebe krijumčarenja bio izbačen iz automobila.

Vozač je priznao da je novac njegov rekavši da je reč o ušteđevini, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak deviza privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će, s obzirom da se radi stranom državljaninu, biti sproveden po hitnom postupku, navodi se u saopštenju.

Pokušaji unošenja i iznošenja neprijavljenog novca nisu retkost, mada Uprava carina Srbije neprestalno apeluje na putnike da prijavljuju svaku sumu iznad 10.000 evra što je propisani limit za iznos bez prijavljivanja.

Kada prijave novac koji nose sa sobom pri ulasku u zemlju, putnici dobijaju potvrdu da su ga prijavili i sa njom nesmetano mogu da izađu iz Srbije, ukazali su u Upravi carina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара