Pavićević posetio Mitrovića, traži njegovo puštanje

Bogdan Mitrović je peti dan u pritvoru u zatvoru Grdovac kod Podujeva i očekuje da bude oslobođen, izjavio je oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević, nakon što se sastao sa Mitrovićem.

Dejan Pavićević je rekao da je Mitrović u relativno dobrom opštem stanju, uzima svoju terapiju.

"Zabrinut sam zbog toga jer je on ozbiljan srčani bolesnik, ozbiljan hronični hipertoničar i to je ono što izaziva veliku zabrinutost kod nas", rekao je oficir za vezu u Prištini.

Pavićević dodaje da postoji zahtev da Mitrović bude hitno oslobođen pošto, kaže, zaista ne postoji nijedan dokaz niti osnov sumnje da je izvršio krivično delo.

"Nadam se da će on čim pre biti pušten na slobodu, a do tada apelujemo da on bude makar prebačen u pritvorsku jedinicu zatvora u Kosovskoj Mitrovici", napomenuo je Pavićević.

Oficir za vezu je apelovao i na Euleks, misiju EU čija je osnovna svrha vladavina prava i zaštita vladavine prava, da u skadu sa tim i postupi i da se zaštiti pravo Mitrovića koji je, ponavlja, potpuno nevin. 

"Nešto hitno mora biti preduzeto i čovek mora da bude pušten na slobodu. Jedino što njemu može da se stavi na teret je to što je Srbin", rekao je Pavićević za Tanjug.

Naveo je da će Mitrovića sutra posetiti njegov branilac, advokat Dejan Vasić, a očekuje se i da će njegova porodica dobiti dozvolu za posetu u utorak ili sredu.

Pavićević je pokušao prošle nedelje da poseti Mitrovića, ali mu nije bilo dozvoljeno, jer navodno, zbog Kurban-bajrama, nije bilo dovoljno zatvorskih radnika kako bi poseta mogla da bude bezebedna.

Mitroviću je određen pritvor od 30 dana, nakon saslušanja u sudu u Prizrenu, gde mu je predočeno da ga je za navodne ratne zločine tužio bivši komšija Albanac.

Mitrović je svom advokatu preneo da mu je Albanac koji ga tuži, uzurpirao zemlju i imanje.

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво