Bogdanu Mitroviću određen pritvor

Po nalogu tužioca kosovskog specijalnog tužilaštva, Bogdanu Mitroviću, uhapšenom u Suvoj Reci, određen je pritvor od 48 sati.

Mitrović je juče po hapšenju prebačen u sud u Prizrenu, gde ga je sudija saslušao i po nalogu tužilaštva odredio mu pritvor, rečeno je RTS-u u policiji u Prizrenu.

Sedamdesetčetvorogodišnji Mitrović iz Sopine, uhapšen je tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okončanju liturgije u porušenoj pravoslavnoj crkvi i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu.

Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama izveli su Bogdana Mitrovića iz autobusa.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво