Biševac: Pronađeni posmrtni ostaci se analiziraju u Beogradu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izjavio je da su posmrtni ostaci, pronađeni na mestu gde je planirana izgradnja Hitne službe u tom gradu, poslati u Beograd na analizu DNK, a javnost će o nalazima biti obaveštena čim rezultati budu objavljeni.

Biševac je za Tanjug rekao i da je određen predstavnik Grada Novog Pazara, inače, veštak sudske medicine, koji će pratiti ceo proces utvrđivanja DNK.

Istovremeno je, kaže, Grad je uputio dopis svim nadležnim institucijama od kojih se očekuje, kako kaže, otkrivanja prave istine o poreklu tih posmrtnih ostataka.

Dopisi su, prema njegovim rečima, upućeni Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju Specijalnog suda za ratne zločine.

"Svakodnevno smo u kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom, a posmrtni ostaci su u Republičkom kriminalističkom tehničkom centru gde će biti ispitani. Grad Novi Pazar je u saradnji sa Tužilaštvom formirao Komisiju u kojoj Grad predstavlja dr Fehim Juković, koji će pratiti i izveštavati o rezultatima analize", rekao je Biševac.

Kada budu saopšteni prvi rezultati, o njima će biti obaveštena i javnost, rekao je gradonačelnik.

Inače, posmrtni ostaci pronađeni su pre mesec dana na temeljima nove zgrade Hitne službe u Novom Pazaru a javnost u tom gradu uzburkana je jer se pretpostavlja da se radi o Pazarcima koji su streljani nakon Drugog svetskog rata, a sve zbog saradnje sa tadašnjim vođom tog grada Aćifom efendijom, koji je takođe streljan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи