Ivanoviću nastavljeno suđenje u drugostepenom postupku

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice nastavljeno je suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode.

Tročlano međunarodno sudsko veće počelo je proces ponovnim ispitivanjem Ise Mustafe, centralnog svedoka tužilaštva, koji je u prvom sudskom procesu jedini Olivera Ivanovića doveo u vezu, sa ubistvom grupe Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pre 18 godina.

Mustafa u prvom svedočenju nije međutim naveo da je Ivanović direktno uključen u stradanje grupe Albanaca.

U odbrani Olivera Ivanovića nezadovoljni su ponovnim ispitivanjem svedoka Ise Mustafe, naročiti zbog, kako kažu, insistiranja tužioca na, nepotrebnim detaljima i odugovlačenjem.

"Mislim da se sve ovo mora ubrzati i da ovaj postupak mora biti znatno ekspeditivniji, ali to ne zavisi od nas jer smo mi danas u rukama javnog tužioca koji misli da ima svo vreme ovoga sveta", navodi Nebojša Vlaić, advokat Olivera Ivanovića.

Proces protiv Olivera Ivanovića traje tri i po godine, a da bi bio okončan biće potrebno još nekoliko meseci.

"Očekujem pozitivan rezultat pre svega pravednu odluku zasnovanu na pravu, a ne na politici, a to može da bude samo jedna, a to je da ja budem potpuno oslobođen ove krivice za delo o kome nemam nikakvog pojma, o čemu nisam ni znao, a kamoli učestvovao", objašnjava Oliver Ivanović.

Ivanović je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zbog navodnog ratnog zločina počinjenog u južnom delu Kosovske Mitrovice 1999. godine. Njegovi advokati uložili su žalbu Apelacionom sudu koji je poništio rešenje i vratio suđenje na početak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи