Skoro 200.000 neprijavljenih evra na Gradini i Batrovcima

Na graničnim prelazima Gradina i Batrovci prečeno je ilegalno iznošenje deviza u ukupnom iznosu od gotovo 200.000 evra.

Prva zaplena dogodila se , kada je na graničnom prelazu Gradina za kontrolu izdvojen džip "BMV Iks-6", austrijskih registarskih oznaka, kojim su dvojica turskih državljana putovala iz Austrije u Tursku.

Iako su carinicima prijavili iznos 1.500 evra, detaljnom kontrolom automobila i prtljaga pronađen je i neprijavljen novac.

Ukupno 165.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra, pronađeno je u torbici za prvu pomoć, kaseti ispred suvozača, kao i u gepeku, iza plastičnog tapacirunga.

Carinici su pronašli i narkotike, i to nešto više od 16 grama kokaina, kesicu marihuane i jedan džoint, koje su putnici smestili u naslonu za ruke između vozačevog i suvozačevog sedišta.

Samo dva sata ranije, na graničnom prelazu Batrovci sprečen je pokušaj 49-godišnjeg Topolčanina da iz Srbije, automobilom marke "be-em-ve", iznese 60.000 evra.

Pomenuti putnik to je pokušao da učini sakrivši novac u prostor ispod volana. Ipak, njegov pokušaj je osujećen, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво