Zemljotres kod Pančeva, osetio se i u Vršcu

Region udaljen 25 kilometara od Pančeva u sredu uveče je pogodio zemljotres jačine 3,8 jedinica Rihtera, a potres se osetio i u Vršcu.

Sinoć u 23.17 bio je zemljotres na teritoriji 25 kilometara severoistočno od Pančeva, prema Deliblatskoj peščari, kažu za RTS u RHMZ-u.

Objašnjavaju da se dogodio samo jedan zemljotres.

"Sve nacionalne seizmološke mreže razmenjuju informacije o vremenu izražene preko griničkog vremena, koje se razlikuje za dva sata. Na našem portalu piše za građane da je po lokalnom vremenu zemljotres bio u 23.17, a po griničkom u 21.17", rekao je direktor RHMZ.

Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navodi se na sajtu Zavoda.

Ovo je region u kome nije izražena velika seizmička opasnost u prošlosti. Poslednji zemljotres na ovim prostorima, oko 20 kilometara od ovog, bio je 1988. godine, magnituda je bila 4,2 jedinice, a ni tada nije bilo materijalne štete.

"Istorijski podaci i aktuelna seizmička aktivnost govori da u regionu Vojvodine, osim u regionu prema Rumuniji, ne treba očekivati snažne zemljotrese. Ali, to ne znači da zemljotresa neće biti u drugim delovima Srbije, ako je već bio u Kraljevu, Lazarevcu, Svilajncu, na Kopaoniku, Rudniku, ne znači da se oni neće ponoviti i takva seizmička opasnost je sve vreme prisutna", dodaju u RHMZ-u.

broj komentara 0 pošalji komentar