Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

Automobil marke "folksvagen pasat" lidera SDP-a Olivera Ivanovića zapaljen je rano jutros, oko četiri sata, u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je Ivanović za RTS.

Oliver Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da je, povodom ovog incidenta, dao izjavu policiji, koja ga je obavestila da je obavljen uviđaj.

Ivanović je naveo da je hauba od automobila bila otvorena i da je automobil goreo sa prednje strane.

"Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto", rekao je Ivanović na konferenciji kojoj je prisustvovao i lekar Dragan Milović, kome je pre dva dana u Zvečanu takođe zapaljen automobil.

Lider SDP-a ističe da lokalne vlasti moraju da se jasno distanciraju od tog incidenta.

"Ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Posle 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj deci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbednosti posle ovoliko godina", dodao je Ivanović.

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: "Ne bih hteo o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno."

"Ja imam samo jednu stvar koja se nekima ne sviđa. To je moje bavljenje politikom. Moj stav koji očito nekima ne prija. Ono što će me dalje voditi na razmišljanje, što će me terati da istražujem jeste zašto i kome sam stao na žulj, ili kako i kome ugrožavam interes. To u svakom slučaju nisu legalni interesi", rekao je Ivanović.

Naveo je da će verovatno biti kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima na KiM.

"Isti je recept za paljenje mog automobila kao i u slučaju Dragana Milovića pre samo dva dana u Zvečanu", rekao je Ivanović.

Pre samo dva dana u Zvečanu, ispred takozvane Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen je automobil lekara i nekadašnjeg predsednika ove opštine Dragiše Milovića.

Milović je poručio da je on lekar i da se ne bavi politikom.

"Zapaljen mi je automobil. Ovo su političke poruke. Nekome se ne sviđa da se Milović viđa sa Ivanovićem. Albanac sigurno nije zapalio auto... Ovo je samo vrh ledenog brega onog šta se dešava u poslednje četiri godine", rekao je Milović.

Istakao je da nijedan incident u kome su vinovnici ili žrtve javne ličnosti nije rešen.

"Očekujem da kosovska policija pronađe počinioce, ali očekivanja nisu prevelika", kaže Milović.

Dodaje da će, ukoliko se ovo nastavi, tražiti i zaštitu od Euleksa i Vlade Srbije.

"Kosovska policijska služba, nažalost, mi vidimo kakva je, ne radi. Možda se oni trude, ali nema rezultata", kaže Milović.

Portal Kossev preneo je da je Ivanovićevo vozilo bilo parkirano u Ulici Lole Ribara, ispred apoteke "Laketić", a da je slučaj okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.

"Policija je registrovala slučaj u 4.01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke 'pasat'. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut", rekao je Besim Hoti, zamenik komandira kosovke policije za region Sever.

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da kosovska policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva.

Inače, ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni "audi", 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živeo.

Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom, a u pritvoru je prethodno proveo više od dve godine.

"Obezbediti uslove za bezbedan život"

Kancelarija za KiM najoštrije je osudila ovaj incident i pozvala Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost u Pokrajini, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana.

U saopštenju Vladine Kancelarije se navodi da je to još jedan u nizu pokušaja da se kod građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji izazove nemir, strah i nesigurnost i podstakne dalje nasilje.

I Srpska lista je najoštrije osudila najnoviji incident i pozvala međunarodnu zajednicu i bezbednosne službe da što pre rasvetle taj slučaj.

Opština Severna Mitrovica je u saopštenju navela da najoštrije osuđuje "bilo koji incident kojim se ugrožavaju mir i spokojstvo građana".

"Nažalost, tek sa ovakvim događajima se potvrđuje koliko je ispravan stav gradonačelnika Gorana Rakića da zaustavi radove na gradskom mostu", navodi se u saopštenju Opštine.

Opština poziva bezbednosne organe da što pre otkriju detalje tog događaja kako bi sprečili upotrebu tog slučaja u političke svrhe.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво