Nastavak akcije "Ares", uhapšena 251 osoba

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici MUP-a, u nastavku akcije "Ares", u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima, uhapsili 251 osobu, dok su protiv 367 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku. Oduzeto je 66 pušaka, od čega dve automatske, 44 pištolja, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije.

Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije, saopštio je MUP. 

Ovde možete pogledati spisak uhapšenih po gradovima 

"Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije", rekao je Nebojša Stefanović. 

Ministar Stefanović je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

"Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko-dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena", rekao je ministar.

Ministar unutrašnjih poslova je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

"Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost građana Srbije", poručio je Stefanović.

Uhapšeno i šest službenika PU Novi Beograd

Mađu uhapšenima su i šest policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd. Oni se sumnjiče da su oštetili državni budžet za više od 460.000 dinara, jer su vlasnicima omogućavali registracije vozila iako nisu uplatili sve propisane takse za registraciju.

Kako je Tanjugu rečeno u Trećem osnovnom tužilaštvu, svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a sutra će biti saslušani u tom tužilaštvu.

Sumnjiče se da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja jer su primali zahteve za registraciju i postupali po njima iako su priložene takse bile manje od propisanih.

A. Č. se sumnnjiči da je svojim postupanjem naneo štetu budžetu u iznosu od 80.000 dinara, D. S. od 77.400, M. D. od 88.500, M. V. od 75.400, S. K. od 67.400 i I. G. od 78.120 dinara.

Osumnjičeni su zaposleni u Odseku upravnih poslova Policijske stanice Novi Beograd. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво