Vatrogasci i meštani zajedno dežurali zbog požara u Koštunićima

Požar koji je juče zahvatio oko 50 hektara nepristupačnog terena u selu Koštunići kod Gornjeg Milanovca, lokalizovan je. Nekoliko sati požar su gasili meštani i vatrogasci. Vatrena stihija širila se neverovatnom brzinom, a opasnost je pretila seoskim domaćinstvima i borovim šumama.

Iako je posle par sati požar bio pod kontrolom cele noći dežurali su i meštani i vatrogasci. Uzrok nije poznat a briga da vatra ne stigne do domaćinstava bila je velika, kao i opasnost da stihija zahvati čitav planinski deo pod šumama.

"Ono gori oko moje kolibe te. Mi smo počeli gasimo, gasimo ali nema, to nije moglo da se ugasi. Gasili smo mi sat vremena ali nije moglo da se ugasi", kaže Aleksandar Damnjanović iz Koštunića.

U pomoć meštanima i vatrogascima iz Čačka, Gornjeg Milanovca, pritekli su i pripadnici šumske uprave. Da se širenje požara u zaseoku Gajevi zaustavi angažovano je 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih kamiona.

"Šuma nije nešto gusta, ima mestimično na livadi znači tih kleka koje su gorele i taj deo kažem većinom je livada u pitanju, to nisko rastinje", rekao je Borivoje Gačić, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona.

Noćna dežurstva organizovana su zbog visokih temperatura i velikog broja panjeva i žbunova, koji dugo tinjaju posle požara koji je zahvatio oko 50 hektara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво