Lokalizovan požar koji je zahvatio šumu kod Gornjeg Milanovca

Požar koji je zahvatio oko 50 hektara hrastove šume u selu Koštunići kod Gornjeg Milanovca lokalizovan je i stavljen pod kontrolu.

Nekoliko sati požar je gasilo 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih kamiona, pripadnika vatrogasnih četa iz Čačka i Gornjeg Milanovca, a u pomoć je priteklo i dvadesetak meštana.

Da se spreči širenje požara ka dvadesetak domaćinstava pomagali su i pripadnici šumske uprave.

Vatra je u popodnevnim satima zahvatila nisko rastinje i neke delove šuma u zaseoku Gajevi, a zbog visokih temperatura i velikog broja upaljenih panjeva i žbunova, na mestu požara organizovana su noćna dežurstva. 

U pomoć gašenja požara priskočila je i šumska uprava koja radi na sprečavanju daljeg širenja.

Meštanin zaseoka Gajevi u selu Koštunići Tadija Stanisavljević rekao je da bi, ukoliko vatra zahvati i borovu šumu, u opasnosti bilo 20 domaćinstava i kompleks veći od 1.000 hektara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи