Požar u fabrici kartona na Adi Huji, osam povređenih

Šest vatrogasaca i dva radnika je povređeno u požaru koji je izbio u fabrici kartona "Avala kartonka" na Adi Huji. Jedan vatrogasac je životno ugrožen, a teške povrede zadobio je i radnik fabrike koji je angažovan na poslovima zaštite od požara. Na terenu je bilo devet vatrogasnih vozila i 28 vatrogasaca. Požar je lokalizovan.

Na lice mesta upućeno je šest lekarskih ekipa, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Povređeni su prevezeni na Vojnomedicinsku akademiju.

Požar je izbio jutros oko 6.45 u pogonu gde je ugalj, a vatrogasci su na lice mesta stigli za šest minuta. Na terenu se nalazilo devet vatrogasnih vozila i 28 vatrogasaca koji su, oko 7.45, uspeli da lokalizuju požar.

Trenutno se na licu mesta nalaze navalno vozilo i cisterna sa sedam vatrogasaca.

Menadžer grada Goran Vesić rekao je za RTS da su u fabrici pokušali da vodom ugase požar koji je izbio u pogonu gde je ugalj, ali da je došlo do eksplozije.

Nedeljko Gagić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije kaže da će istraga utvrditi uzrok požara.

U međuvremenu, povređene je na VMA posetio ministar policije Nebojša Stefanović, koji je rekao da je u fabrici došlo do eksplozije ugljenih čestica, koje su tom prilikom procurile.

"Veoma je teško u ovakvom poslu predvideti svaki trenutak. MUP će učiniti sve da pomogne njihovom oporavku, kao i da pomogne porodicama povređenih", rekao je ministar.

Naveo je da je stanje dvojice primljenih na VMA teško i da se jedan vatrogasac nalazi u kritičnom stanju.

"Imamo jednog vatrogasca koji je u veoma teškom stanju i lekari se u ovom trenutku bore za njegov život", rekao je Stefanović.

Doktor Miroslav Vukosavljević sa VMA rekao je da je primljeno ukupno osam povređenih, od kojih je šest pripadnika vatrogasne brigade, a dvojica su radnici u fabrici kartona.

Vukosavljević kaže da životno ugroženi vatrogasac ima teške povrede sa 60 odsto opekotina na telu. Kako RTS saznaje, u pitanju je pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zvezdara.

Teške povrede zadobio je i radnik fabrike koji je angažovan na poslovima zaštite od požara. Ostali sa lakšim povredama, dodao je, biće pušteni na kućno lečenje za dan ili dva.

U MUP-u su za RTS rekli da je vatrogasac kojem je ugrožen život poznat kao izuzetan profesionalac, koji svojim radom i izuzetnim zalaganjem daje primer mlađim vatrogascima. Višestruko je nagrađivan tokom svoje karijere, koju je u Sektoru za vanredne situacije započeo 2004. godine. Više puta je nagrađivan i angažovan na ozbiljnim intervencijama, kao što su gašenje šumskih požara i spasavanje ugroženih u poplavama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара