Ubici iz Rakovice određen pritvor

Viši sudu u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Nikoliću, koji je u sredu brutalno ubio bivšu suprugu i četvorogodišnjeg sina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Nikolić se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, a nakon toga je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo teško ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor. 

Portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je u celosti usvojio predlog Višeg javnog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana.

"Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela za koje se tereti, a koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", napomenula je Stankovićeva.

Protiv tog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Za delo za koje se tereti zaprećana je najteža kazna – do 40 godina zatvora.

Nikolić je u sredu posle 15 časova naočigled brojnih prolaznika ubio ženu izbovši je nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje. 

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво