"Uhapšeni na Zakintosu nisu odranije poznati srpskoj policiji"

Pretpostavlja se da Srbi uhapšeni na Zakintosu nisu iz kriminogene sredine, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Srpske vlasti u kontaktu sa porodicama osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Atini sa grčkim ministrom policije o slučaju državljana Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da šestorica srpskih državljana koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina na Zakintosu nisu odranije poznati srpskoj policiji i da se pretpostavlja da nisu iz kriminogene sredine.

"Mi smo u kontaktu sa njihovim porodicama i kao država činimo sve što možemo", rekao je Stefanović novinarima posle učešća na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti saobraćaja u Beogradu.

Dodao je da se čekaju odluke grčkih organa.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Atini, razgovarao je sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova Nikosom Toskasom o slučaju srpskih državljana na Zakintosu.

Ministar Toskas obećao je svu pomoć kako bi se utvrdila puna istina o događaju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević odmah posle sastanka krenuli su na Zakintos da obiđu pritvorene.

Konzul će prisustvovati sutrašnjem saslušanju srpskih pritvorenih državljana, napominje se u saopštenju.

U međuvremenu, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića, rekla je Tanjugu da planira da pokuša da se njihov slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije.

Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

"Nakon što izvršim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu", precizirala je Dobričanin Nikodinović koju su za ovaj slučaj angažovala porodica jednog od mladića.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je ranije da je šest srpskih državljana uhapšeno na grčkom ostrvu Zakintos u okviru istrage povodom ubistva državljanina SAD u mestu Laganas.

Grčke vlasti su navele da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac srpskog porekla uhapšeni pošto je američki turista pretučen na smrt u baru na grčkom ostrvu Zakintos.

Po navodima policije te zemlje, 22-godišnjeg Amerikanca je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Laganas, u kojoj je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи