Vladan Dinić svedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Suđenje optuženima za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu davanjem iskaza svedoka novinara Vladana Dinića, koji se prvi našao ne mestu ubistva.

Vladan Dinić je rekao da ga je tog dana na mobilni telefon pozvao nekadašnji glavni i odgovorni urednik Studija B Dragan Kojadinović, koji ga je zamolio da proveri da li je Ćuruvija ubijen, imajući u vidu da je najbliži.

"Što ne pitate Kojadinovića ko mu je javio, ja ne znam ko mu je javio", rekao je Dinić.

Od trenutka kada ga je Kojadinović pozvao, do mesta ubistva, Dinić je rekao da se nalazio u Kosovskoj ulici i da mu je bilo potrebno tri minuta, a da na ulici i u haustoru u Svetogorskoj nije bilo "žive duše", osim Ćuruvijinog tela.

"Video sam da Ćuruvija leži licem prema zemlji i da teče krv, a osim tela ništa drugo nisam primetio", rekao je Dinić.

Dodao je i da na mestu ubistva nije bilo nikoga, osim dva deteta od 10-12 godina, koji su stajali "malo više od mesta ubistva" i da su rekli da je neko otrčao u Komercijalnu banku.

"Ne znam ko su ti klinci, niti bih mogao da ih prepoznam sada jer su se verovatno i promenili likom. Rekli su da su otišli u Komercijalnu banku, a ko je otišao i zašto je otišao, ja ne znam", rekao je Dinić.

Dinić je rekao i da je Ćuruvija imao obezbeđenje, ali da ih nije nikada lično video.

Istakao je i da je Ćuruviju čak pitao "kako mu uvek obiju stan, kada je na putu, a ima obezbeđenje".

"Oni su dežurali noću, a da li su pratili Slavka u kafane i na druga mesta, to ne znam. Znao sam da ima obezbeđenje, ali nisam ih lično sreo", rekao je Dinić.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana poternica, dok se Romić i Radonjić, nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru 2014.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora.

Optuženi su na početku suđenja negirali da su učestvovali u ubistvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи