Beograd, obdukcija tela zatvorenika pokazala da nema povreda 

Višem javnom tužilaštvu dostavljen je obdukcioni nalaz tela Milorada Nikolića, koji je 14. juna preminuo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, u kojem je navedeno da obdukcijom tela nisu ustanovljenje mehaničke, fizičke i asfiktičke telesne povrede koje bi mogle biti uzrok smrti.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, obdukcijom je utvrđeno da su se u sve tri glavne grane plućne arterije i u njihovim većim granama, kao i u ograncima leve plućne artertije, nalazili mrko crveni trombni embolusi.

Iz Tužilaštva poručuju da će javnost biti obaveštena i o rezultatima hemijske i toksikološke analize kada one budu završene.

Kako je rečeno, Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je istog dana kada je nastupila smrt Nikolića obdukciju njegovog tela, što je uobičajena procedura kada dođe do smrti lica lišenih slobode.

Ministarstvo pravde najoštrije je demantovalo navode u nekim medijima da kod preminulog pritvorenika Milorada Nikolića postoje "dva uzroka jedne smrti".

Uzrok smrti Nikolića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici 14. juna je srčani zastoj, kako se i navodi u Potvrdi o smrti koju je izdala Specijalna zatvorska bolnica, a koji je izazvala embolija pluća, što je utvrđeno obdukcijom tela preminulog, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво