Izgoreo čamac kod Lida, jedna osoba povređena

Požar koji je izbio kada se zapalio jedan čamac na Dunavu u blizini plaže Lido u Zemunu je ugašen, a jedna osoba je povređena.

Gašenje požara na čamcu trajalo je manje od sata. Dva vozila i šest vatrogasaca intervenisali su od 11.46 do 12.41.

Čovek koji je bio u čamcu, zadobio je opekotine i prebačen je u bolnicu u Zvečanskoj. 

Tokom radova pripadnika Vojske Srbije na sklapanju pontonskog mosta preko Dunava, do plaže Lido u Zemunu, na tu konstrukciju naleteo je aluminijumski čamac u privatnom vlasništvu zahvaćen vatrom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pripadnici 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile videli su kako iz zapaljenog čamca iskače stariji čovek i odmah su doplivali do njega i izvukli ga na obalu plaže Lido.

Tamo mu je njihova lekarka ukazala prvu pomoć, rekao je komandant 1. pontonirskog bataljona potpukovnik Siniša Marinković. On je dodao da je postavljeni pontonski most praktično zaustavio zapaljeni čamac u pokretu i sprečio moguću veću katastrofu jer je zapaljena buktinja pretila da zapali čamce u marini u Zemunu, navodi se u saopštenju. 

Inače, pripadnici Vojske angažovani na sklapanju mosta preko Dunava, do plaže Lido u Zemunu, privode radove kraju, i već sutra će moći da ga koriste pešaci i laka vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preko pontonskog mosta dužine oko 365 metara, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, moći će da prelaze pešaci i laka vozila do 20 tona, od 20. juna, pa sve do 1. septembra.

Komandant 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile potpukovnik Siniša Marinković rekao je da već tradicionalno postavljanje mosta ima višestruku korist i za građane i za pripadnike vojske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се