Svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Bojovića i Vidakovića

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine, ali međutim svedok koji je priveden iz zatvora nije želeo da svedoči.

Naime, Strahinja Stojanović, koji je kum ubijenog Vidakovića, do danas je bio nedostupan sudu, pošto je bio u bekstvu, a Srbiji je izručen u aprilu i sproveden u zatvor u Sremskoj Mitrovici na izdržavanje kazne.

On je sudu rekao da nema nikakva saznanja o ubistvima niti o ijednom krivičnom delu, te da neće odgovarati ni na jedno pitanje.

Miloš Vidaković je ubijen 2. jula 2013. godine u Budvi, a Nikola Bojović 29. aprila 2013. u Beogradu.

Mediji su preneli sa je DNK Strahinje Stojanovića nađen u štek-stanu u Budvi, koji je iznajmio optuženi Miloš Delibašić.

Slobodan Šaranović, kome se kao organizatoru ove grupe sudilo u odsustvu, ubijen je početkom marta ispred svoje kuće u Budvi.

Prema Šaranoviću će biti obustavljen postupak koji se vodio zbog optužbi da je zajedno sa svojim sestrićem optuženim Milošem Delibašićem 2013. godine organizovao kriminalnu grupu sa ciljem prevlasti u kriminalnoj sredini i radi osvete Luki Bojoviću za ubistvo brata Branislava Šaranovića.

Ratku Koljenšiću iz Crne Gore sudi se u odstustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bekstvu, pa su na optužničkoj klupi samo Delibašić, Vojinović, Goran Bojanić i Saša Cvetanović.

Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari "Izrael dajmond centar". 

On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinačko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Cvetanović zvani pit bul se tereti kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića, a Goran Bojanić je optužen samo kao član grupe.

Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole je u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво