Severna Mitrovica - ubijen Bošnjak, priveden Srbin

Muškarac bošnjačke nacionalnosti M. K. podlegao je sinoć povredama u Mitrovici, nakon pucnjave koja se dogodila u jednoj kafani u Bošnjačkoj mahali, javio je "Kossev".

Priveden je muškarac srpske nacionalnosti, osumnjičen da je počinio ubistvo, a za sada motiv ubistva nije poznat, potvrđeno je u Kosovskoj policiji.

"Žrtva je podlegla povredama izazvanim vatrenim oružjem. Policija je nekoliko minuta nakon ovog incidenta sprovela operativni plan čelični prsten i interventna jedinica Kosovske policije privela je jedno lice kao mogućeg glavnog osumnjičenog za slučaj ubistva", rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

On je dodao da su istražne radnje još uvek u toku, te da se sprovodi potraga za oružjem.

"Vrši se potraga za mogućim oružjem za koje se veruje da je bačeno. Čekamo ekipu sudske medicine, jer telo, u skladu sa procedurom, mora na obdukciju," istako je Hoti.

Prema njegovim rečima, motiv ubistva nije poznat, preneo je RTK2.

Pre dva dana u Severnoj Mitrovici zabeležen je, takođe, slučaj (mogućeg) ubistva, kada je pronađeno beživotno telo četrdesetosmogodišnjeg Srbina, S. V., u sobi Samačkog bloka u ovom gradu, navodi Kossev i dodaje da je kao glavno osumnjičena privedena jedna žena.

Rakić i Hodžićeva osudili ubistvo

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i šefica opštinske administracije Severne Mitrovice, Andrijana Hodžić osudili su ubistvo koje se u petak uveče dogodilo u Kosovskoj Mitrovici, izrazivši uverenje da se ovakvim događajima ne doprinosi stabilnosti osetljive situacije u Mitrovici.

Rakić je podsetio na višemesečni zahtev koji opštinsko rukovodstvo upućuje predstavnicma EU, Euleksa, Kfora i Kosovske policije.

"Situacija u Mitrovici je složena. Nalazimo se u osetljivim procesima i nema bezazlenog incidenta. Postoje tačke u gradu, neuralgičnije od ostalih. Bošnjačka mahala je jedna od njih", rekao je on.

Rakić je istakao da su vlasti Severne Mitrovice već više meseci upozoravale na nezadovoljavajući nivo bezbednosti u pojedinim delovima grada.

"Već više meseci tražimo, pre svega od EU, a potom i od Euleksa, Kosovske policije, ali i Kfora da se pojačaju patrole i, uopšte, mere bezbednosti u gradu", rekao je Rakić u telefonskoj izjavi za Kossev.

Rakić je apelovao na građane da povedu računa o sopstvenoj, ali i bezbednosti drugih.

Andrijana Hodžić pozvala je pripadnike Euleksa, Kosovske policije i sve nadležne institucije i organe da obave valjanu istragu, procesuiraju odgovorne i u budućnosti spreče ovakve, ili slične tragedije.

I Rakić i Hodžić uputili su saučešće porodici preminulog M. K.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара