Priština, brutalno pretučena novinarka i političarka Arbana Džara

Bivša glavna i odgovrona urednica lista "Zeri" i od skoro član Demokratske partije Kosova Arbana Džara brutalno je pretučena noćas u Prištini, potvrdila je kosovska policija.

Arbana Džara je pretučena na jednom parkingu. Nepoznate osobe su joj nanele teške telesne povrede, zbog kojih je prebačena u Kliničkobolnički centar u Prištini.

Nakon detaljnog pregleda i pružene pomoći, Džara je puštena na kućno lečenje.

Napad su osudili novinari i političari na Kosovu, zatraživši od organa reda da počinioci što pre budu otkriveni..

Odlazeći premijer Isa Mustafa, napad je nazvao niskim i sramnim činom. 

Kosovski predsednik Hašim Tači, poručio je da je napad na Arbanu i njenu porodicu napad na demokratske principe i vrednosti.

"Šokiran sam i tužan zbog napada na Arbanu Džaru. Upotreba nasilja je potpuno neprihvatljiva i za svaku je osudu", poručio je Tači.

Predsednika ABK, Ramuš Haradinaj rekao je da je napad na Džaru nedopustiv i protiv je logike i  albanske tradicije.

Poslanik pokreta "Samoopredeljenje" Fisnik Ismaili osudio je nasilje nad Džarom, naglašavajučhi da se radi o napadu nad ženom.

Napad na novinarku osudio je i šef Misije UN na Kosovu Zahir Tanin, poručivši da bi počinioce napada trebalo "suočiti sa punom snagom zakona". 

Reagovali su i albanski novinari u Prištini, ističući da je napad na Arbanu Džaru, napad na sve njih i na novinarsku profesiju.

Arbana Džara je i pre no što je ove nedelje postala član DPK dobijala preteće poruke, koje su nepoznate osobe ispisivale i na zidove njene kuće u Prištini.

Dok je obavljala dužnost glavnog urednika lista Zeri žestoko je kritikovala vlast na Kosovu, zbog korupcije i drugih negativnih procesa. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво