Nastavak suđenja Darku Šariću za pranje novca

Na suđenju Darku Šariću i drugim optuženim za pranje para stečenih od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji danas su u Specijalnom sudu preslušavani presluškivani razgovori između pojedinih optuženih.

Preslušavani su mahom razgovori između optuženog Radovana Štrbca i svedoka Mileta Jerkovića, kao i između Šarića i Štrbca.

Razgovori se uglavnom tiču kupovine poljoprivrednog preduzeća u Gajdobri u Vojvodini, koje je nakon pokretanja istrage Šariću privremeno oduzeto.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike, preko ofšor kompanija, prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je između ostalog ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru.

Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali da je reč o legalno zarađenom novcu.

Šarić je negirao sve optužbe za pranje para u Srbiji.

On se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

U toku mu je ponovljeno suđenje za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, pošto je prvostepena presuda kojom je bio osudujen na 20 godina zatvora, ukinuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво