Uhapšen zbog krijumčarenja migranata u gepeku automobila

Nakon što je policija u gepeku automobila na starom putu od Niša ka Aleksincu pronašla 10 migranata, uhapšen je vozač koji je osumnjičen za krijumčarenje, javlja dopisnik RTS-a.

Dvadesetošestogodišnji mladić koji je učestvovao u ilegalnom prevozu migranata je uhapšen nakon brze akcije policije, nezvanično saznaje RTS.

Ekipe niške Hitne pomoći zbrinule su desetoro migranata, među kojima četvoro dece, koji su se nalazili u gepeku putničkog automobila zaustavljenog na starom putu od Niša ka Aleksincu.

Četvoro je bilo bez svesti, a pošto im je dat kiseonik, prevezeni su u bolnicu.

Jedna osoba je u teškom stanju, dok su ostali sa lakšim povredama za koje se pretpostavlja da su nastale jer ih je bilo mnogo u skučenom prostoru.

U trenutku pronalaženja, svi su bili iznemogli, dehidrirali, malaksali.

MUP je saopštio da je u akciji niške policije i Zajedničkih snaga vojske i policije za obezbeđenje državne granice uhapšen D. D. (1991) iz Vranja, osumnjičen da je juče pokušao da prokrijumčari deset migranata.

D. D. je u popodnevnim satima, u vozilu „reno šafran", na kojem su bile registarske tablice drugog automobila, prevozio osam državljana Avganistana i dva Pakistana iz pravca Preševa ka Beogradu, ističe se u saopštenju MUP-a.

Kada je policija pokušala da zaustavi vozilo, osumnjičeni je pobegao, ali je brzom akcijom pronađen. Migranti su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi i falsifikovanje isprave, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво