Izgoreo automobil kandidatu za odbornika u Odžacima

Odbornik sa liste Demokratske stranke u Odžacima Miroslav Ilić kaže da mu je u dvorištu porodične kuće zapaljen automobil. U policiji ističu da, za sada, nema elemenata krivičnog dela i da se automobil "samozapalio".

Miroslav Ilić je agenciji Beta rekao da je automobil zapaljen sinoć, a da su nepoznati počinioci pokušali su da ga zapale dva puta.

Naveo je da je juče tokom dana radio u kampanji za lokalne izbore u okolnom selu Deronje i da je nakon što je došao kući oko ponoći na prozor počela da lupa komšinica, koja je vikala da mu gori auto.

"Izašao sam i auto je goreo s prednje strane i pošto nisam bio siguran šta se dešava, da li je neko to uradio ili je elektronika automobila pravila problem, ja sam vatru lokalizovao i skinuo kleme sa auta", rekao je Ilić.

Dodao je da je nakon toga, oko 2.30 ujutru, čuo eksploziju i da je shvatio da automobil ponovo gori. Prema njegovim rečima, ovog puta je požar krenuo sa zadnje strane, a vatrogasci i policija su izlazili na teren.

Policija u Somboru je potvrdila da se u Odžacima zapalio automobil kandidata za odbornika na lokalnim izborima u toj opštni Miroslava Ilića, i dodala da, po toku istrage, za sada nema elemenata krivičnog dela.

U policiji je agenciji Beta rečeno da se automobil "samozapalio" oko ponoći i da je kasnije tokom noći usledila eksplozija, te je vozilo potpuno izgorelo.

Prema nezavaničnim informacijama, druga eksplozija desila se jer plinska boca u automobilu nije bila zatvorena, pa je zbog curenja plina došlo do "novog samozapaljenja".

U policiji je rečeno da po toku istrage nema elemenata krivičnog dela, ali da će detalji biti poznati kada rad policije bude u potpunosti završen.

Inače, Miroslav Ilić je rekao da je tokom dana u Deronjama imao susret sa aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) koje poznaje, i kojima je pokušao da se javi, ali su "oni spustili glave i nisu hteli ni da ga pogledaju".

Dodao je da su ga tokom kampanje na prethodnim pokrajinskim izborima napadali iz SNS i da su mu tada poslali "batinaše".

"Ja se ne bojim, ne može niko da me zastraši na ovaj način", rekao je Ilić.

U Odžacima se ovog vikenda održavaju lokalni izbori, a Ilić je na listi "Demokratska stranka - Aleksandar Dikić" u kojoj učestvuju i predstavnici Romske partije i Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи